Polyurethaan gietvloer


Een polyurethaan vloer is een gietvloer die naadloos over een bestaande ondergrond kan worden aangebracht. Deze vloer is licht elastisch, scheurt niet en is makkelijk te onderhouden. Door het strakke naadloze karakter van de vloer, past deze perfect in een modern interieur. 

 

Vloerverwarming

Heb je vloerverwarming of ben je van plan deze te laten leggen? Dan kan daar zonder probleem een polyurethaan vloer over gelegd worden. De vloer is namelijk licht elastisch en kan dus niet scheuren bij warmteverschillen.

Bovendien werkt de vloer geluiddempend waardoor de jijzelf en de eventuele onderburen minder last zullen hebben van contactgeluid (bijv. verschuiven van stoelen).

 

Onderhoud en krasgevoeligheid

Bij een polyurethaan vloer dien je altijd rekening te houden met een bepaalde krasgevoeligheid. Zeker wanneer je huisdieren hebt zoals honden en katten. Deze kunnen met hun nagels nogal eens voor krassen op de vloer zorgen. Zo kan je krassen vermijden:

Gebruik een goede droogloopmat zodat zand en vuil zoveel mogelijk buiten de deur blijven. Vooral zand is door zijn schurende werking één van de grootste vijanden van een gietvloer.

Breng waar mogelijk viltjes aan onder stoelpoten en voorzie bureaustoelen van speciale wieltjes of werk met en los vloerkleed eronder.

Reinig dagelijks de vloer met een stofwisser of stofzuiger met een zachte parketborstel. Nat reinigen kun je doen met een speciaal reinigingsmiddel of met een niet agressieve allesreiniger. Gebruik niet te veel zeep want hierdoor kan er naar verloop van tijd een vettig zeeplaagje op de vloer gaan ontstaan.
Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor, antikal of azijn. Laat ook geen water langdurig op de vloer staan. De vloer zal er niet van kapot gaan maar er kunnen wel kalkvlekken ontstaan.