Epoxy gietvloer


Een epoxy gietvloer is een strakke gietvloer met een hardere basis dan een PU Gietvloer, beschikt tevens over een hoge stoot- en slagvastheid, goede vloeistofdichtheid, dus geschikt voor zowel uw woning als kantoor, zeer eenvoudig in onderhoud, brandwerend, geluiddempend en minder schoenstrepen.

Kan in nagenoeg elke gewenste RAL-kleur geleverd worden. Een kleurenpallet passend bij de sfeer in uw woning of de uitstraling van uw bedrijf.

 

Epoxy is door zijn sterke en vloeistofdichte eigenschappen tevens erg geschikt voor industrievloeren. Het is bestand tegen chemicaliën en zuren en kan zonder probleem het gewicht van zware machines en voertuigen verdragen.

Voorwaarde daarbij is dat de ondergrond volledig stabiel is want epoxy is hard maar niet erg flexibel (zoals polyurethaan).

 

Eventuele nadelen:

Kan scheuren bij beweging van de ondergrond, een epoxy gietvloer is namelijk twee keer harder dan een betonnen-vloer.

Verkleuring kan sneller optreden en is tevens kras-gevoeliger dan een polyurethaan gietvloer.

 

Wat is epoxy eigenlijk?

Epoxy is een kunststof polymeer dat gewonnen wordt uit aardolie. Door zijn harde eigenschappen kent epoxy veel industriële toepassingen en wordt het veel gebruikt in coatings, lijmen en composietmaterialen waarin glasvezel is verwerkt (boten, vleugels van vliegtuigen, carrosserieën, etc).